مشرف جنگهای قومی را درافغانستان پس ازسال 2014 پیش بینی کرد
دکتاتور فراری وتبعیدی پا کستان جنرال پرویز مشرف که درسال 2008 از قدرت کنار زده شد ، جنگ های خونین قومی را درافغانستان پیش بینی می کند وی درآمریکا دریک کنفرانس خبری، تازه ترین دید گاه های خود را درمورد افغانستان بیان داشت وی معتقد است که افغانستان با خروج نیروهای خارجی دچار هرج مرج می شود . درافغانستان نزاع های قومی درخواهد گرفت .مشرف به نیروهای استخبارات پا کستان توصیه می کند که از همین حالا آمادگی حوادث پس از 2014 را در مورد افغانستان داشته با شد وی دراین نشست می گوید : افغانستان پس از استقلال پا کستان همواره موضع خصمانه در مورد پا کستان داشته است . اشاره وی به حوادث تاریخی دو کشور همسایه پا کستان وافغانستان است . پاکستان درسال 1947 ازهند جدا می شود ودر دهه ای پنجاه وشصت به خصوص درزمان صدارت سردار محمد داود خان 1953 تا 1963 مناسبات دو کشور به بد ترین صورت ممکن خراب می شود درسال1961 تا 1963 مرزهای دوکشور مسدود ومبادلات تجارتی بکلی قطع شد نمایندگیهای سیاسی دو کشور بسته و روابط دپلماسی بهم می خورد.
موضوع جدال دو کشور داعیه خود مختاری پشتو نستان بود که ازطرف کابل به شدت به آن پرداخته ،می شد. مشرف اشارات تاریخی اش به همین موضوعات است وی گفته است که افغانستان همواره درکنار هند وشوروی قرارداشته دوکشوری که دشمنان پا کستان بود. مشرف اخطار می دهد که افغانستان به سمت هند روی آورده ودرآینده منافع پا کستان درمعرض خطر قرارمی گیرد.
پرویز مشرف دکتاتور مخلوع از سیاستهای کشورش دفاع کرد وگفت سازمان استخبارات پاکستان با درنظر داشت منافع پا کستان عمل می کند وی سخنان مایک مولن رییس ستاد مشترک آمریکا را مورد نقد قرارداده وبه شدت به آن می تازد .مایک مولن دراوایل اکتوبر گفته بود که استخبارات پا کستان رابطه نزدیک با شبکه تروریستی حقانی دارد و جنگ نیابتی را علیه منافع آمریکا راه انداخته است مولن اظهار داشته بود که گروها تروریستی بازوی نظامی آی.اس. آی هستند. مشرف گفته های مولن درمورد استخبارات پا کستان را قبول ندارد. وی به سازمان جاسوسی کشورش توصیه می کند که تدابیر بشتری درمورد افغانستان بگیرد .مفهوم گرفتن تدابیر این است که استخبارات پا کستان ازآنچه که تا کنون عمل کرده کافی نبوده وباید بشتر ازاین با مسائل افغانستان درگیر باشد . مشرف خطر افتادن افغانستان را به کام هند گوش زد می کند ودراین نشست از هند به عنوان دشمن پا کستان نام می برد وافغانستان نباید درکناراین دشمن قرار بگیرد.
ازنظر مشرف سرنوشت افغانستان ازهمین الان معلوم است افغانستان پس ازسال 2014 به جنگ های داخلی، قومی وقبیله ای روی می آورد ودهه پس ازاشغال روسها را تجربه وتکرار خواهد کرد ودیگر اینکه افغانستان به طرف هند روی آورده ودرکنار دشمن پاکستان قرار می گیرد. آقای سعد جنرال بازنشسته پا کستان پس از سال دوهزار چهارده منافع پا کستان را درحفظ دوستی با آمریکا می داند واز اینکه استخبارات پا کستان با گروهی بی وطنی مثل شبکه حقانی ،همکاری دارد ،ناراحت ومعترض است آقای سعد معتقد است که آمریکا ییها درسال دوهزار چهارده ازافغانستان خارج می شود وی دلیل حمایت پاکستان ازشبکه حقانی وگروه ملاعمررا مستند به دلیل خروج ناتو ازافغانستان دانسته است .
البته پیش بینیهای مشرف خارج از خرد سیاسی نیست وی سالها استخبارات پا کستان را به عنوان رییس جمهور آن کشور، رهبری کرده ومی داند که حوادث واتفاقات بعدی چه گونه رقم می خورد .استخبارات پاکستان گروهایی تروریستی را در پنجه خوددارد و آنهارا آماده برای گفتگوی می کند .امروز شبکه حقانی آماده گی خود را برای مذاکره با آمریکاییها اعلام کرد اما گفت که جدایی از گروه ملاعمر وارد مذاکره با آمریکاییها نمی شود رهبران شبکه حقانی وانمود می کنند که هرگز جدایی ازطالبان ورهبری آن آخون ملا محمد عمر عمل نمی کند آنها تاکید دارند که یگ گروه است تفاوت ودوگانه گی شان را ،آمریکا ییها وغربیها دامن می زند. سازمان استخبارات پا کستان آنهارا به صورت قدرتمند ومتحد وارد میدان می کند زیرا یگانه ابزار پس از دوهزار چهارده که مانع نزدیک شدن افغانستان به هند خواهد شد همین گروها است
تدابیریکه که مشرف ازآن نام می برد جز این نیست . پاکستان حد اعلی تلاش را می کند که اوضاع پس از دوهزار چهارده به گونه ای رقم زده شود که عمده ترین نقش را درسیاست افغانستان ،گروهایی حقانی وملاعمر داشته باشد. آنها باور دارند که انتقال مسئولیتهای امنیتی به نیروهای افغان که مرحله دوم آن به زودی اعلام می شود، تماما به نفع سیاستهای پا کستان است زیرا پا کستان می دانند که نیروهای افغانستان به تنهایی، توانایی مقابله را با طالبان ندارند.
آیکن بری سفیر پیشین آمریکا درافغا نستان دوروز پیش درمورد کمک های مالی به ارتش واردوی افغانستان پس ازسال دوهزار چهارده، ابراز نگرانی کرد ازطرفی هم معلوم نیست پیمان استراتژیک با آمریکا تا چه حد می تواند ضمانت و تضمین های مالی آمریکا به افغانستان را درپی داشته باشد.نگرانی ایکن بری نشان می دهد که گرانتی قاطع درتامین بودجه ارتش وپلیس افغانستان ،ازطرف آمریکا وجود ندارد.رییس جمهور کرزی به دلیل عوام زدگی وسیاست پو پلیستی خود به این نکته بسنده کرده ومرتب دراعلامیه های صادره از ارک به آن اشاره می کند که ما امریکا را متقاعد ساختیم که عملیات شبانه نداشته باشد ما آنهارا متقاعد ساختیم که به خانه های مردم به منظور تلاشی وارد نشود وی بارها گفته است که درپیمان استراتژیک افغانستان وآمریکا به این نکته ها تاکید خواهیم کرد سیاست پوپلیستی کرزی دامن گیر اسپنتا روشن فکر نیز شده است وی نیز برخلاف عقیده خود به نکته های عوام فریبانه فوق گا ها تاکید می کند.
برخی آگاهان براین باور است که اشاره به مسائل چون جلوگیری از عملیات شبانه ،تلاشی نکردن خانه های مشکوک، باعث دلسردی جنگ با تروریز خواهد شد ودیگرنیروهای آمریکایی وناتو دست باز در اسارت ودستگیر کردن اعضای شبکه حقانی وگروه ملاعمر نداشته باشد وبدین صورت فشار ازآنها برداشته شده واین سیاست به ضرر افغانستان وبه نفع گروهای تروریستی وحا میان پا کستانی آن تمام می شود. این استدلال درستی است که گفتگوها در امضاء پیمان استراتژِیک پیرامون این گونه مسائل عوام فریبانه، به نفع شبکه های تروریستی است.
درپایان به این نکته اشاره می کنم که پیش بینیهای جنرال مشرف ،با سیاست که افغانستان درپیش گرفته ،دور ازواقعیت نیست زیرا با تقویت گروهای تروریستی ،پس ازسال دوهزارچهارده جنگ های داخلی ادامه پیدا می کند طالبان به دلیل وابسته بودن به یک قبیله وبدلیل سیاست های ویرانگر قرون وسطایی و وحشی گریها یش نمی تواند درافغانستان حکومت نماید اقوام دیگر دربرابر آنها می استد. نتیجه همان خواهد شد که پرویز مشرف خواب آن را دیده ودرآمریکا اعلام کرده است.